Wat doet een verkoop makelaar?

Uden - Wat doet een makelaar

Makelaar – Verkoop van een woning

Als je je huis wilt gaan verkopen kan een makelaar je hierbij helpen. Een van de moeilijke dingen bij de verkoop van je woning is het bepalen van de juiste verkoopprijs. Een makelaar uit regio Uden heeft ervaring met de verkoop van diverse woningen in gemeente Uden en kan daarom een goede verkoopprijs adviseren, voor de meeste kans op goede verkoop.

De makelaar zorgt ook voor mooie foto’s en omschrijving van de woning, presentatie van de woning op internet (op de eigen website en eventueel Funda) en zorgt voor een verkoopfolder.

De makelaar kan je ook adviseren t.a.v. zaken die je ter overname wilt aanbieden (zoals gordijnen of eventuele meubels).

Tevens heeft hij/zij contact met potentiƫle kopers, plant afspraken in voor bezichtigingen en draagt uiteraard zorg voor de bezichtigingen. Veel mensen vinden het prettiger dat een makelaar hen begeleidt bij de bezichtiging van de woning, in plaats van de eigenaar. Men heeft het gevoel dat de bezichtiging objectiever wordt toegelicht, men durft kritische vragen te stellen en eerlijker te zijn bij de bezichtiging.

Wat voor de kopende en verkopende partij vaak ook prettig is, is dat de makelaar de onderhandelingen begeleidt. De verkoper en koper van het huis of appartement hoeven dan niet rechtstreeks met elkaar contact te hebben om te onderhandelen over de koopprijs.

koopcontract-udenEn de makelaar stelt het koopcontract op voor de woning.

Voor de professionele hulp van een makelaar bij de verkoop van een woning vraagt deze een percentage van het bedrag waarvoor u het huis verkoopt, ook courtage genoemd. Dit percentage verschilt per makelaar.

Overzicht van makelaars voor de verkoop van je woning in Uden.